EDITORIAL

Editorial del President del Gremi del Motor i Fecavem

Ja portem més de tres anys encadenant una dependència política de l'estat quan arriba el moment de fer balanç anual. La inestabilitat del govern espanyol amb la convocatòria de dues eleccions consecutives per investir Pedro Sánchez no ens sobta si veiem que el seu antecessor, Mariano Rajoy, va fer el mateix. Però és evident que ha estat un fet notori que novament ha marcat tensions i s'ha traduït amb una caiguda dels mercats.
 
INSTITUCIONAL

Cimera Catalana sobre el Canvi Climàtic

El Govern de Catalunya, mitjançant la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, va proclamar l'estat d'emergència climàtica el mes de maig passat.

La Generalitat aborda per sectors d'activitat la manera de fer-ne front i a tal efecte, demana compromisos dels diferents agents econòmics, a través de les seves patronals i sindicats representatius.
 
ZONA BAIXES EMISSIONS

ZBE: Els primers indicadors no assoleixen els resultats esperats

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments que agrupa, han posat en marxa les restriccions a la circulació amb el propòsit de rebaixar els elements contaminants en l'aire que respirem. Pel que afecta a la mobilitat, les esmentades restriccions s'enfoquen a prohibir circular els vehicles sense el distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT), orientant als titulars dels vehicles afectats cap al transport públic. El propòsit final és canviar el model de mobilitat a Barcelona.
 
SALÓ OCASIÓ

El Saló Ocasió ven més de 3.400 vehicles seminous en una edició de rècord

El Saló Ocasió de Fira de Barcelona, ha venut més de 3.400 cotxes seminous i d'ocasió, un 10% més que en l'edició de l'any passat, fet que suposa una xifra rècord en la història del certamen. En aquest sentit, en els 10 dies de celebració, es calcula que el saló ha generat aproximadament un volum de negoci superior als 70 milions d'euros en venda de vehicles, tenint en compte un preu mitjà per unitat de 21.000 euros.
 
PDU ÀREA METROPOLITANA BARCELONA

L'Àrea Metropolitana de Barcelona inicia l'Elaboració del Nou Pla Director Urbanístic

Aquest projecte metropolità té l'objectiu de donar resposta des de l'urbanisme a les necessitats actuals i futures de la població de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest pla incidirà en la vida cotidiana en els habitants del territori i en la mobilitat de tos. El procès de redacció pot durar varios mesos i des del començament, el Gremi del Motor impulsa una iniciativa en pro de la mobilitat privada, doncs és el destí dels vehicles a motor que comercialitzem i reparem. Durant la presentació del projecte del pla va quedar manifesta la voluntat dels redactors de defensa el transport públic i la mobilitat activa a peu i en bicicleta, en detriment de la mobilitat privada.
 

En conformitat amb el que estableix la Llei Orgànica 15/99 de regulació de tractaments de bases de dades de caràcter personal i el nou Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril del 2016, les dades recollides passaran a formar part d'una base de dades propietat de Gremi del Motor que podran ser utilitzades per al enviament de material informatiu. L'usuari podrà accedir, rectificar o cancel·lar les mateixes, fet que s'ha de comunicar expressament al correu electrònic gremi@gremidelmotor.org.

Donar-me de baixa

...